THE STORY OF MY LIFE

Volgens Ken Dychtwald, hoofd van het boomer marketing bureau Age Wave en leider van een studie door verzekeringsmaatschappij Allianz Insurance of North America, gaat nalatenschap veel verder dan financiële zaken. Hij zegt dat steeds meer boomers een persoonlijk legaat laten vormgeven, waarin het levensverhaal en de verkregen wijsheid over de wereld centraal staan. Noem het een groot ego, of juist de diepgang van deze generatie.

“Een echt legaat omvat ook herinneringen, lessen en waarden die je je kinderen meegeeft in de loop van een heel leven”

Naar schatting staan de babyboomers wereldwijd op het punt om eenenveertig biljoen dollar te erven van hun ouders.  Volgens het onderzoek hechten acht van de negen vijftigplussers echter meer waarde aan het creatief vastleggen van de herinnering aan hun ouders, dan aan puur geld en goed. Dit verklaart dan ook de opkomst van diensten en bedrijven die mensenlevens op gepaste wijze vastleggen, naast de gebruikelijke notarissen, advocaten en accountants. Er is zelfs sprake van een nieuw vakgebied: de persoonlijk geschiedkundige en de nalatenschapsadviseur. Ook in Nederland is dit een opkomende markt met vele aanbieders.

Een onderdeel uit de campagne ‘Ik word maatje’ van het Oranjefonds haakt hier op in:

Maar deze groeiende wens onder ouderen kan ook op een gemakkelijke, persoonlijke en aanzienlijk goedkopere manier vervuld worden. SuckUK, een Brits bedrijf wat designproducten en -cadeau’s produceert, heeft namelijk My Life Story op de markt gebracht.  Het lijkt een gewoon dagboek, maar het unieke hieraan is dat het boek het documenteren van het leven vergemakkelijkt.

“A 100 year diary for you to record the events of a lifetime.  To help you remember the special moments you never want to forget – the people you’ve loved; the friends you’ve made; the places you’ve visited; the places that have become home.

Het 1080 bladzijden tellende boek bevat speciale plaatsen om alle zaken die jou kenmerken vast te leggen. Je prestaties, favoriete film, lievelingsboek, mooiste muziek, liefste vrienden, ambities, dingen die je wilt doen voordat je dood gaat, favoriete bestemmingen, educatie, kwaliteiten, banen, prijzen, handige en minder handige vaardigheden, huizen, geliefden, vrienden: noem maar op. Maar het geeft ook de mogelijkheid om te schrijven over wat belangrijk is geweest in je leven, foto’s  en andere memorabilia toe te voegen.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Bronnen: Route50plus, SuckUK

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: