CONNECTING CONCEPTS

Dutch Design is een wereldwijd begrip: baanbrekend en vernieuwend. Maar bijna niemand weet precies waarom het zo succesvol is. Connecting Concepts is een reizende tentoonstelling over nederlands ontwerp, samengesteld door ontwerper en publicist Ed van Hinten. Ruim dertig Nederlandse ontwerpers toonden hun werk op vijf verschillende plaatsen in India, China en nu in het designhuis te Eindhoven. De tentoonstelling blijft open staan voor nieuwe ontwerpen en principes uit Nederland, maar ook Chinese of Indiase ontwerpers die eenzelfde werkproces hanteren mogen hun werk laten meereizen met de expositie.

“Samen werken. Verschillen tussen culturen zitten hem in de details. Combineren van principes en tradities levert mooie resultaten op en haalt wederzijdse vooroordelen onderuit.”

Connecting Concepts is een mooi overzicht van het Nederlands ontwerp en de buitenlandse ontwerpers die geïnspireerd zijn geraakt door Dutch Design. De tentoonstelling is erg uiteenlopend: van een slimme brug tot mode, van vernieuwende manieren voor tuinbouw tot frisse videoclips, van energie zuinige vliegtuigen tot een stoel van touw.

“Al verzamelend kwam het principe van ‘intelligente luiheid’ op: het proces zo inrichten dat op een zeker moment alles vanzelf gaat. Dat is vaak het doel van ontwerpen.”

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: