SNOOPPAPIER

De afgelopen tijd hebben we een aantal multifunctionele boeken voorbij zien komen. Dit idee heeft rapper Snoop Dogg opgepikt en in een Doggfather-jasje gestoken. Een boek vol met lyrics uit zijn assortiment albums, met als bijzondere eigenschap het feit dat de uitgave te consumeren is. En dat natuurlijk op de Dogg manier, ‘Rolling Words: A Smokable Songbook’ (de naam zegt het al) is namelijk een boek dat bijna volledig op de roken is. De pagina’s zijn geprint op het papier waar vloeitjes van gemaakt worden en de inkt is niet giftig. Het enige wat overblijft is de kaft, die op zijn beurt gemaakt is van hennep en garen.

Attractive?
‘Rolling Words’ is een originele manier om een bundeling van de teksten van deze wereldbekende rapper kracht bij te zetten, op een manier die ontzettend bij het merk Snoop Dogg past. Rebels, creatief en erg slim gevonden.

Inspiring?
 Het concept van het boek is niet enkel een leuke vorm, bovendien is het boek ook volledig afbreekbaar. Erg milieubewust dus. Ook al zou de eigenaar het boekje niet willen oproken, het kan na gebruik ook volledig verbrand worden. En wanneer ‘Rolling Words’ bij het afval beland, is het volledig biologisch afbreekbaar.

Future growth potential?
Op een andere (milieubewuste) manier omgaan met een eeuwenoud medium, zoals een boek, is een origineel concept. Het anders gebruiken van alledaagse voorwerpen is een onderwerp waar erg veel aandacht voor is. Bovendien is dit een mooie opstap naar het gebruik van ecologische materialen bij de boekdrukkunst.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Bron: Treehugger

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: