BROODNODIG

Al het voedsel wat in Wenen weggegooid wordt, zou de helft van de bevolking van Graz kunnen voeden. Met dit gegeven heeft Studio Rygalik een tafel gerealiseerd, geheel gemaakt van brood. Het doel achter het project is het oplaaien van de discussie over het verspillen van etenswaren, maar ook om te laten zien dat niet alleen traditionele bouwmaterialen geschikt zijn voor het creëren van, bijvoorbeeld, meubels.

Attractive?
Interessant aan deze tafel is dat hij geheel is gemaakt van ongebruikelijk materiaal. Het brood, wat zonder dit doel zonder pardon in de vuilnisbak was verdwenen, heeft hier een nieuw leven gekregen. Bovendien levert deze onorthodoxe productkeuze een esthetisch aantrekkelijk beeld op.

Inspiring?
Het doel van het originele meubilair werd tijdens de Vienna Design Week kracht bij gezet door het serveren van brood-maaltijden. Het gerecht werd dus genuttigd aan een tafel gemaakt van hetzelfde product als wat je op dat moment eet. Dit zou moeten zorgen voor een stuk bewustwording.

Future growth potential?
De zogenoemde ‘bread experience’ opent deuren wat betreft materiaalgebruik en het hergebruik van afvalstoffen. Recycling wordt op dit moment al toegepast bij het produceren van meubilair (hout, plastic, papier), maar het is zeer waarschijnlijk dat meerdere soorten voedsel hier geschikt voor zijn.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Bron: Treehugger
Foto’s: Kollektiv Fischka

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: