ER GEEN GRAS OVER LATEN GROEIEN

Haiko Cornelissen architecten, gevestigd in Amsterdam en New York, hebben de picNYC table ontwikkelt. De tafel bedekt met gras brengt de charme van een picknick naar het stadse leven. Het haakt aan op het fenomeen Urban Farming, waarbij aspecten van het agrarische plattelandsleven naar de meer stedelijke gebieden worden gebracht. Bij dit meubelstuk gaat het nog een stapje verder: je kunt de beleving van een picknick zelf binnenshuis creëren.

Attractive?
Opvallend aan deze tafel is het mogelijk maken om ervaringen die normaal gesproken alleen buiten beleefd kunnen worden, mee naar binnen te nemen. Dineren op het groene gras, zelfs wanneer het buiten -10 °C is. Bovendien geeft het een extra dimensie aan het concept van een eettafel. Het leeft, groeit en geeft een energieke twist aan het traditionele aan tafel eten. Water knoeien is geen vervelende klunzigheid meer, maar een broodnodige toevoeging aan de verzorging van het tafelblad.

Inspiring?
Inspirerend aan dit meubelstuk, zijn de oneindige mogelijkheden. De architecten geven aan dat er, mits de eigenaar over een tiental groene vingers beschikt, zelfs bloemen, kruiden of groenten op de tafel verbouwt kunnen worden. Uniek om een blaadje basilicum van de tafel te plukken bijvoorbeeld, als toevoeging voor een pasta.

Future growth potential?
In de toekomst zou het concept van de picNYC table uitgebreid kunnen worden naar een reeks andere voorwerpen voor in het interieur. Zo kunnen stadbewoners genieten van de natuur en steeds meer zelfvoorzienend worden op het gebied van voedsel.

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Bron en foto’s: Haiko Cornelissen architecten

Advertenties

Eén reactie

  1. Kim

    Bijzonder mooie tafel, waar komt deze te staan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: